nedeľa 12. júna 2011

Za nákupmi a zábavou do Dubaja

Mesto Dubaj sa skladá z dvoch častí - z Deiry a Bur Dubaja. Deira sa preslávila hlavne najväčším trhom so zlatom na svete, Bur Dubaj je skôr moderným obchodným a ekonomickým centrom krajiny. Aj napriek mohutnej výstavbe sa tu však zachovali prekrásne pôvodné stavby ako napríklad  pevnosť Al Fahidi Fort. Ak prahnete po histórii, určite navštívte dubajské múzeum, kde sa dozviete o histórii, tradíciách, kultúre a prírode celého emirátu.Najstaršiu miestnu mešitu nájdete na pobreží Jumeirah. Jumeirah Mosque leží v časti, kde si svoje domy postavili najväčší boháči. Okrem toho sa tu budujú aj tie najlepšie hotely a v tejto oblasti sú aj umelo vytvárané ostrovy Palm Islands.

Dubaj sa nepodobá žiadnemu inému mestu na zemi, pretože nikde na zemi nenájdete na tak malom priestore toľko prepychu, extravagancie a architektonických divov. Len ťažko sa dá veriť, že na tomto mieste bol ešte pomerne nedávno len ospalý prístav. Púšť vystriedala osemprúdová diaľnica, vyrástla tu džungľa mrakodrapov a luxusných hotelov vrátane toho najvyššieho na svete. Nehovoriac o možnostiach nákupov v obchodných megacentrách, kde nakúpite všetko, po čom vaše srdce túži.  A nech sa akokoľvek zdá, že peniaze sú v bohatom emiráte najdôležitejšie, tovar za naozaj smiešne sumy nájdete aj tu. A to dokonca na každom rohu. Okrem luxusných nákupných centier mestu dominujú tradičné trhoviská, kde zoženiete naozaj všetko, či už hľadáte šperky, elektroniku, oblečenie alebo dokonca autá. Ak platíte v hotovosti, môžete sa na cene zjednávať.

Dubaj praje aj milovníkom športu. Je to na neuverenie, ale aj v tridsať stupňových horúčavách si tu môžete zalyžovať, pretože sa tu nachádza najväčšie halové stredisko zimných športov na svete. Samozrejme, na svoje si prídu milovníci golfu či nespočetných možností vodných športov. V Dubaji nájdete niekoľko zábavných parkov pre malých i veľkých návštevníkov. K najväčším patrí napríklad Magic Planet, nachádzajúci sa v nákupnom stredisku v Deira City Centre, neďaleko populárnej Dubaj Creek. Alebo 18 hektárový rodinný zábavný park Wonderland,  v ktorom nájdete niekoľko šmýkačiek, tobogánov, show, vodný mlyn, vodné kino s videami premietanými na tenký film vody i kompletné pozemné atrakcie.

Dovolenka Dubai

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára