štvrtok 14. júla 2011

Kapverdské ostrovy

Skrytý poklad v Atlantickom oceáne pozostáva z 9 väčších a 5 malých ostrovov západne od Afriky. Vďaka zemepisnej polohe sú ostrovy ideálnym miestom oddychu pri celoročne teplom mori (na rozdiel od Kanárskych ostrovov). Ostrovy ponúkajú prírodu len málo dotknutú modernou civilizáciou. Fascinujúci podmorský svet, nekončiace pláže s nádherným bielym pieskom, príjemná atmosféra a kvalitné hotelové rezorty sú zárukou dokonalého oddychu. Heslom ostrovov je „ŽIADEN STRES“. Všetko sa deje v pokoji, s cieľom maximálne uspokojiť zahraničných návštevníkov. Pre prívetivých vyšportovaných domorodcov a bronzovohnedé atraktívne Kreolky je typický široký úprimný úsmev a veselá nálada v rytme afro-latino, ktorá vyplýva z ich pôvodu a geografickej polohy Kapverdov - necelé 3 hodiny letu do Brazílie. Objavte kúzlo ostrovov, ktoré očarili prvých turistov zo Slovenska v letnej sezóne 2009.


Ostrov Sal
Jeden z najobľúbenejších ostrovov Kapverdského súostrovia pôsobí očarujúco najmä vďaka prekrásnym plážam s jemným bielym pieskom a azúrovému moru. Ostrov poskytuje návštevníkom bohaté možnosti na trávenie voľného času - rybárčenie, potápanie alebo windsurfing. Vyhľadávaným miestom turistov je Pedra do Lume - soľné jazero, ktorého voda má blahodarné liečebné účinky. Nádherná farba mora v spojení s prívetivosťou miestnych obyvateľov robí ostrov Sal príťažlivým pre turistov z celého sveta. Ostrov sa pýši 350 slnečnými dňami v roku.

Ostrov Boa Vista
Význam názvu Boa Vista je "dobrý pohľad". Tento najkrajší ostrov súostovia Kapverdy nesie svoje meno skutočne právom. Boa Vista sa pýši najkrajšími plážami celého súostrovia. Pobrežie Boa Vista tvoria pláže pokryté jemným bielym pieskom a miestne priezračné more má až gýčovite modrú farbu. Najznámejšia pláží letoviska Boa Vista nesie názov Curranlinhe. Milovníci potápania budú nadšení z pláže Cabo Santa Maria, neďaleko jej brehu je potopený vrak španielskej lodi. Mimo to je pláž veľmi obľúbená i medzi vyznávačmi vodných športov všetkého druhu. Boa vista je prekrásny ostrov s kilometrami piesočných dún, ktoré len miestami prerušujú oázy datľovníkov. Boa Vista tiež oplýva prekrásnou prírodou. Podmorský život v okolí ostrova je veľmi bohatý. Môžete tu okrem tisícov pestrofarebných rýb vidieť i morské korytnačky.

dovolenka Kapverdy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára