streda 29. februára 2012

Dokonalý relax na Seycheloch

Seychely – to sú romantické pláže, krištáľovo čistý oceán s dúhovým podmorským svetom pestrofarebných rýb a koralov. Nikde na svete nenájdete tak krásnu prírodu ako na týchto tropických ostrovoch. Miešajú sa tu krásne pláže s bielym pieskom a azúrovou vodou, spolu s pevninskou prírodou plnou voňavých kríkov, nádherných skál a kokosových paliem. Žijú tu vzácne druhy korytnačiek a taktiež pre Seychely typický chameleón tigrovaný. To všetko leží ďaleko od civilizácie v lone panenskej prírody a príjemného slnečného počasia. Niet divu, že sa Sechely prirovnávajú k raju na Zemi. Aj vaša vysnívaná last minute dovolenka sa môže stať skutočnosťou.

Seychely tvorí 115 neveľkých, roztrúsených ostrovov a ostrovčekov v Indickom oceáne. Najväčší z nich je ostrov Mahé s hlavným mestom Victoria a letiskom. Sú tu obchody, hotely, krásne pláže a vhodné podmienky na potápanie a šnorchlovanie. Mieša sa tu kreolský a francúzsky životný štýl.  Pôvodní obyvatelia ostrovov sa totižto po oslobodení spod anglickej nadvlády a po vyhlásení nezávislosti v roku 1976 vrátili k mnohým francúzskym zvykom a tradíciám. Druhým najväčším ostrovom Seychel je Praslin. Leží šesťdesiat kilometrov severovýchodne od Mahé a dostať sa tam dá lietadlom alebo rýchloloďou. Praslin patrí k vyhľadávaným miestam turistov a je dobrým východiskovým bodom  pri výletoch k okolitým malým ostrovčekom. Pozdĺž pobrežia sa striedajú malebné zálivy s krásnymi dlhými plážami, na prvý pohľad ukryté pred očami turistov, ako napríklad Anse Lazio. Vynechať by ste však určite nemali poznávací zájazd ku granitovému ostrovčeku Aride s podmorskou rezerváciou a výlet do národného parku Curieuse Marine. Ďalším zo Seychelského sústrovia je malý a pokojný ostrov La Digue, pre ktorý sú charakteristické biele pláže, a hlavne jedna z najkrajších a najfotografovanejších pláži sveta - Anse Source d'Argent. Na juhovýchode je to zasa pláž Grand Anse, Petit Anse a Anse Cocos. Vyhľadávaným miestom je aj rezervácia La Veuve Special Réserve, Strieborný prameň či lodenica, kde sa z miestneho takamaka dreva vyrábajú úzke rybárske loďky.

Pre Seychely je typická  predovšetkým sloboda. Na svojej dovolenke si môžete užiť čokoľvek, čo si len predstavíte. Všadeprítomné ticho je ideálnym základom pre dovolenku plnú relaxu. Najobľúbenejšou aktivitou je potápanie, avšak môžete tu využiť aj miestne golfové ihriská a tenisové kurty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára