pondelok 5. marca 2012

Maurícius - vo vlnách Indického oceánu

Maurícius leží na juhozápade Indického oceánu. Tento neveľký ostrov je často označovaný ako  raj na Zemi, a to vďaka teplému moru tvoriace tyrkysové lagúny, bielym piesočnatým plážam a miestami nedotknutej prírode. Keď sa k tomu pridajú krásne hotelové rezorty s prvotriednymi službami, nie je pochýb, že last minute dovolenka na Mauríciu splní Vaše  cestovateľské sny.

Ostrov Maurícius objavili portugalskí moreplavci. Neskôr sa sem prisťahovli Holanďania, potom ho obsadili Francúzi a nakoniec sa dostal do rúk Angličanov. Dnes žije obyvateľstvo tvorené zmesou národností ázijského, afrického a európskeho pôvodu vo vzájomnej zhode a spoločne slávia všetky hinduistické, kresťanské, moslimské i budhistické sviatky. Výhodou kozmopolitného charakteru ostrova je i bohatá a rôznorodá ponuka výbornej miestnej kuchyne. Od francúzskych, čínskych, indických až po domáce kreolské špeciality.


Turisti z celého sveta sem prichádzajú za oddychom a relaxom na dlhých pieskových plážach, za šnorchlovaním a objavovaním krás podmorského sveta. Nádherné pláže s bielym pieskom, najlepší nočný život a vynikajúce reštaurácie a obchody nájdete na severe ostrova, v Grand Baie.  Lagúna je chránená pred vetrami a poskytuje skvelé podmienky na vodné športy, predovšetkým šnorchlovanie a potápanie. Východné pobrežie je pokojnejšie, nájdete tu dlhé opustené verejné pláže, ale aj súkromné pri luxusných hoteloch. Táto časť je považovaná za najluxusnejšiu na ostrove, oproti ostatným je viac veternejšia. Západné pobrežie má výborné podmienky na potápanie, surfovanie, rybolov a pozorovanie delfínov. Na štvorkilometrovej pláži polostrova Le Morne sú najlepšie hotely v krajine. Južné pobrežie patrí medzi turizmom najmenej dotknutú časť, v porovnaní s ostatnými má aj najmenej pláží. Ostrov je vhodnou voľbou aj pre milovníkov golfu. Neopakovateľná prírodná scenéria, jazierka či odpaly cez morské zátoky uspokoja aj tých najnáročnejších. Maurícius disponuje šiestimi 18-jamkovými ihriskami a tromi 9-jamkovými.

Z jednotlivých letovísk sa môžete vydať na rôzne poznávacie zájazdy, či už organizovane v skupinách alebo samostatne. Zaujímavý výlet je do záhrad Pampplemouss s množstvom exotickej i endemickej fauny. Pri návšteve hlavného mesta - Port Louis by ste si nemali nechať ujsť poštové múzeum so slávnou známkou Modrý Maurícius, typický miestny trh so zmesami korenia a tropického ovocia i moderné nákupné centrum Waterfront. Môžete ochutnať miestny rum na plantážach s cukrovou trstinou, navštíviť krokodíliu farmu alebo uvidieť vyhasnutú sopku. A samozrjeme, ochutnať špecialitu – mauricijský čaj pestovaný na obrovskej čajovej plantáži ostrova Bois Cheri. Kto túži po panenskej prírode a „gýčovo“ krásnej lagúne, nech vyskúša výlet na ostrov Ile Aux Cerfs.

<strong><a href=" http://www.belindagency.sk/ " target="new" title="Last minute dovolenka Belinda agency">Last minute dovolenka</a></strong>test

2 komentáre:

  1. škoda, že nepíšeš častejšie. Napríklad na http://posvete.sk sú tri nové články denne

    OdpovedaťOdstrániť