štvrtok 14. júla 2011

Zaujímavé výlety v Dominikánskej republike

Ostrov Saona
Plavba katamaránom pozdĺž juhovýchodného pobrežia Dominikánskej republiky Vás dovedie až na ostrov Saona. Saona je súčasťou prírodnej rezervácie Východný národný park, ktorý chráni vzácnu biosféru i archeologické nálezy z dôb osídlenia pôvodným indiánskym obyvateľstvom z kmeňa Taínov. Plavba povedie pozdĺž východného pobrežia s krásnymi belostnými plážami, tienenými korunami paliem. Budete mať možnosť kúpať sa a šnorchlovať v krištáľových vodách pri plážach ostrova. Výlet pre milovníkov opaľovania, kúpania, a šnorchlovania. Nezabudnite si plavky, opaľovací krém, pokrývku hlavy a fotoaparát/videokameru.

Santo Domingo – celodenný výlet

Využite možnosť navštíviť „prvé európske mesto na americkej pôde.“ Centrum Santo Dominga bolo vyhlásené za chránenú pamiatkovú rezerváciu UNESCO, pretože sa tu nachádzajú vzácne stavebné pamiatky, pripomínajúce dobu španielskej kolonizácie. Historické centrum s jeho kamennými domami má svoje nezabudnuteľné čaro. Centrom pamiatok je Casa Colón – Dom Krištofa Kolumbusa, v ktorom sídlili prví španielski guvernéri a tiež prvá kresťanská katedrála v Amerike (pri návšteve katedrály sa vyžadujú dlhé nohavice a košeľa zakrývajúca ramená). Budete mať čas na nákupy miestnych suvenírov, ale aj bavlnených odevov, rumu, cigár a podobne. Nezabudnite na dlhé nohavice, pokrývku hlavy, fotoaparát/videokameru a peniaze.

Jurassic Safari
Nechajte za sebou pláže a more. Vydajte sa do vnútrozemského buša. O prekvapenia nebude núdza, či už v podobe bohatej miestnej flóry, alebo kúpania sa v chladných vodách miestnych riek. Nezabudnite si plavky, opaľovací krém a fotoaparát/videokameru.

Štvorkolka
Jazda na týchto strojoch s pohonom na všetkých štyroch kolesách je úžasným rozptýlením. Nezabudnite si plavky, opaľovací krém pokrývku hlavy, peniaze a fotoaparát.

Samana Haitises – celodenný výlet
Výlet do jedného z najnádhernejších kútov tejto krajiny. Polostrov Samana a jeho národný park Haitises je skutočnou prírodnou perlou v karibských trópoch. Čaká Vás nádherná voda, očarujúce pláže a nedotknutá príroda. Videli ste už niečo tak krásne, ako je „ostrov Bacardi“ – miesto, kde sa natáčajú reklamy na svetoznámu značku pôvodne kubánskeho rumu? Cesta rýchlou motorovou loďou. Nezabudnite si plavky, opaľovací krém, pokrývku hlavy a fotoaparát/videokameru.


dovolenka Dominikánska republika

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára