nedeľa 12. júna 2011

Karibské súostrovia - Grenada


Karibské súostrovie Grenada sa skladá z troch ostrovov – z Grenady, Carriacou a Petit Martinique. Podnebie je tu typické pre karibskú oblasť, t.j. vysoké teploty, ale najmä vysoká vlhkosť. Od júna do novembra trvá obdobie hurikánov. Priemerné denné teploty sa tu pohybujú okolo 30°C.

Ostrov Grenada je považovaný za najfarebnejší ostrov karibskej oblasti. Vo vnútrozemí sa nachádza hornaté pásmo s dažďovými lesmi a vodopádmi a na pobreží je pásmo so zátokami a plážami. Väčšina známejších pláži je na juhozápade ostrova. Medzi najznámejšie patrí Grand Anase s bielym pieskom a s množstvom hotelov. Tiahne sa až do dĺžky štyroch kilometrov. Navštíviť sa určite oplatí aj pláže Calabash, Lance aux Epines a Horsehoe. Grenada  je známa hlavne pestovaním rôznych druhom korenín ako muškátový orech, škorica a ďumbier a podľa toho dostala aj prezývku "Ostrov korenia". Na ostrove sa nachádza aj viacero vodopádov, z ktorých najkrajší je 15m vysoký Annandale a najväčší vodopád ostrova Mount Carmell. Grenada je známa aj ako centrum jachtárov a potápačov, je tu viacero koralových útesov, ktoré môžete pozorovať pod morskou hladinou.

Ostrov Carriacou je malý kľudný ostrov s tichými plážami, na ktorých Vás nebude nikto rušiť. Pri pobreží sa nachádza niekoľko veľmi malých ostrovčekov. Toto miesto je ideálne hlavne pre potápanie, šnorchlovanie a je to ideálne miesto pre jachtárov
.

Tretí z ostrovov – Petit Martinique - má sopečný pôvod a je dôležitý hlavne pre domácich obyvateľov ako zdroj obživy, lebo v tunajších vodách žije veľa morských živočíchov. Vzhľadom k tomu, že tu nie je vybudovaná sieť ciest, tak sa tu každý pohybuje pešo. Táto oblasť je vhodná taktiež pre vodné športy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára