nedeľa 12. júna 2011

Poklady Karibiku

Svätá Lucia je jedným z čarovných ostrovov Karibského mora ležiaci v súostroví Malé Antily medzi Martinikom a Svätým Vincentom. Je to miesto s romantickou atmosférou a nádhernými piesočnými plážami. Ide o hornatý ostrov vulkanického pôvodu a v jeho vnútrozemí, v centre krátera sopky Suofriere nájdete vulkanické pramene Sulphur Springs.
Vyhľadávaným miestom je svetoznáma zátoka Marigot Bay, pôvabné miesto na severozápade ostrova s malou plážou a palmami, ktoré z jednej strany chráni zelená kopcovitá krajina. V zátoke je tiež prístav pre jachty. Jachtári však radi kotvia v ďalšom prístave, Rodney Bay. Kúzlo Svätej Lucie spočíva v úžasnej zmesi vysokých hôr, pralesa, nížin a pláži. Hory sú pokryté zeleným pralesom, popretkávaný množstvom malých riek a vodopádov a na ich svahoch rastú farebné a omamne voňajúce stromy, rastliny a nájsť tam môžete aj exotické orchidei. Prales je obývaný množstvom rozmanitých vtákov, a keď budete mať šťastie, uvidíte aj národný symbol Sv. Lucie, papagája Amazoňana mnohofarebného.

Trinidad a Tobago - aj keď ostrov Trinidad je najväčším a najobývanejším ostrovom štátu, tak najobľúbenejšou turistickou destináciou je ostrov Tobago, ktorému sa zatiaľ darí vyhýbať masovej turistike. Namiesto veľkých hotelových komplexov sa sa tu stavajú hlavne komfortné vilky vo francúzskom, španielskom, talianskom či holandskom štýle. Lákadlom pre návštevníkov je najmä neopakovateľná krása ostrova s malebnými zálivmi, dlhými bielymi piesočnatými plážami lemovanými palmami, bujnou tropickou vegetáciou a príjemnou klímou. Nachádzajú sa tu aj vodopády a veľké množstvo exotického vtáctva ako plameniaky, papagáje, ale aj opice, mravenčiare a korytnačky. Ostrov ponúka presne to, čo od exotickej dovolenky očakávate.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára