utorok 28. februára 2012

Úchvatná Malajzia

Malajzia je celoročná destinácia. Je to obrovská krajina, keď na jednom konci je obdobie dažďa, na druhom nemusí padnúť ani kvapka. Krajina je celá pokrytá pralesom, ktorý však v období sucha je úplne vyprahnutý. Klimatické zmeny sa dotkli aj Ázie. Napríklad typické monzúnové obdobie, ktoré zvyčajne trápilo východné pobrežie Malajzie od konca septembra do konca februára, už nemusí byť pravidlom. Kdežto v minulosti lialo počas obdobia monzúnov aj dvadsať hodín denne.

V Malajzii sa toho dá vidieť skutočne veľmi veľa. Malajský polostrov s koloniálnou históriou a tradičnou malajskou kultúrou, početné exotické ostrovy, akým je napríklad Borneo. Výhodou Bornea sú okrem luxusných hotelov a krásnych pláží aj mnohé exotické poznávacie zájazdy, napríklad návšteva Monsopiad, kmeňa potomkov lovcov lebiek,rezervácia orangutanov sepilok či národného parku Mulu.

Malajzia je veľmi atraktívnou destináciou a navštevuje ju vďaka jej kráse a počasiu stále viac turistov. Samozrejme, každý má iné potreby a predstavy o svojej vysnívanej dovolenke. Lastminute dovolenka v Malajzii pamätá na všetkých. Niekto uprednostňuje aktívny oddych, iný leňošenie, niekto kladie dôraz na luxus a komfort, ďalší sa uskromní. Preto je tu na výber niekoľko druhov ubytovania v rôznych štandardoch. Napríklad reef resort na ostrove Mataking v celebskom mori pri Borneu ponúka ubytovanie v drevených chatkách  pre menej náročných klientov. Avšak vo výnimočnom prostredí. Mataking je nádherný koralový ostrovček s pieskom jemným ako hladká múka a krištáľovočistýmmorom.  Pre náročných je správnou voľbou úžasný shangri la rasa ria na Borneu ležiaci na pláži dlhej päť kilometrov.

1 komentár: